close

Η Ομάδα ξεκίνησε έχοντας ένα Όνειρο, γι’ αυτούς που δεν τα παράτησαν ποτέ,

παρά τις αντιξοότητες, ατσαλώθηκαν και συνέχισαν.

Μοιράστηκαν το Όνειρο τους με άλλους και το Όνειρο δυνάμωσε, έγινε όραμα.

Σήμερα τα μέλη της ομάδας βλέπουν το όραμα σιγά σιγά να υλοποιείται,

πράγμα που το τρέφει ώστε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Η ομάδα

Πυρκαγιές


Πλημμύρες


Σεισμοί


Έντ. Καιρ. Φαινόμενα


Κατολισθήσεις


Τσιμπ. & Δαγκώματα


Τεχν. Ατυχ. & Άνθρ.Warning: Creating default object from empty value in /home/thinkit/public_html/eodsamos.gr/modules/mod_fpss/mod_fpss.php on line 139

Warning: Creating default object from empty value in /home/thinkit/public_html/eodsamos.gr/modules/mod_fpss/mod_fpss.php on line 139

Warning: Creating default object from empty value in /home/thinkit/public_html/eodsamos.gr/modules/mod_fpss/mod_fpss.php on line 139

Warning: Creating default object from empty value in /home/thinkit/public_html/eodsamos.gr/modules/mod_fpss/mod_fpss.php on line 139
Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Αγώνες δρόμου Γρηγόρης Τσικριτέας. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 21:11

Σήμερα 03/04/16 η Ε.Ο.Δ. παράρτημα Σάμου κάλυψε της πρώτες βοήθειες σε έναν ξεχωριστό αγώνα με ονομασία Λαϊκοί Αγώνες Δρόμου "Γρηγόρης Τσικριτέας".
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στα σώματα ασφαλείας και στους εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα!

 
Εθελοντικός καθαρισμός ακτών της Σάμου. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 21:10

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 27/03/16 και συμμετείχαν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Σάμου, περίοικοι, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ιερά Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σάμου, το Λιμεναρχείο Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας – Αρχιπέλαγος, οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης Σαμίων ,Βαθέος και Παλαιοκάστρου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Σάμου, η Ολλανδική οργάνωση Boat Refugee Foundation, ο Δήμος Σάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.
Σε οκτώ ώρες οι εθελοντές κατάφεραν να αποκαταστήσουν το φυσικό κάλλος των ακτών όπου έδρασαν, μαζεύοντας πληθώρα σωσιβίων, πλαστικών απορριμμάτων και ξεθάβοντας μεγάλο αριθμό βαρκών.
Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία και η από εκεί αποκομιδή τους θα γίνει με φορτηγά τις επόμενες μέρες. Επίσης δυο γεμάτες δεκάμετρες πλαστικές βάρκες ρυμουλκήθηκαν και ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι Μαλαγαρίου. 
Η μετάβαση των εθελοντών προς και από τις παραλίες έγινε με τα σκάφη ΓΟΡΓΩ και Rescue 5.
Η δράση είναι η πρώτη σε μια σειρά εθελοντικών καθαρισμών βυθού και παραλιών, που θα πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο με στόχο την αποφόρτιση της ακτογραμμής από τα συσσωρευμένα πλαστικά απορρίμματα και την αποκατάσταση της στα επίπεδα του 2014.

 
Εκδήλωση για τους πρόσφυγες. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 21:09

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες». Μια πολύ καλή εκδήλωση στο Δημαρχιακό μέγαρο Σάμου. Ευχαριστούμε τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ για την πρόσκληση καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στην πολύ καλή εκδήλωση της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016 στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Σάμου.

 
Εκπαίδευση Εθελοντικών Κλιμακίων της Σάμου. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 21:08

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων της Σάμου στις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών από την Ε.Ο.Δ., βρεθήκαμε στα Κουμαίικα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Καλή η ανταπόκριση των εθελοντών αλλά και των κατοίκων του χωριού. Στο τέλος της εκδήλωσης δωρίσαμε στους εθελοντές διάφορα είδη πρώτων βοηθειών.

 
Εκπαίδευση της Ε.Ο.Δ. από στελέχη της Νορβηγικής Οργάνωσης R.S. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 20:36

Η εκπαίδευση του Παραρτήματος στην θαλάσσια έρευνα και διάσωση συνεχίζεται, δοκιμάζοντας νέα υλικά, καινούριες διεθνώς αναγνωρισμένες τεχνικές και πάνω από όλα δημιουργώντας καλά συνεργαζόμενες ομάδες - πληρώματα του διασωστικού σκάφους rescue-5. Την 7-13 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση ημέρα και νύχτα σε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα. Havard and Vivi thank you for all!

 
Ε.Ο.Δ. και SwissPort Hellas. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016 21:26

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, το Παράρτημα Σάμου της Ε.Ο.Δ., στα πλαίσια της συνεργασίας της με την εταιρεία Handing Servises - Swissport Hellas S.A., παρείχε σε 38 εργαζομένους της στον Κρατικό Αερολιμένα ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ, εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, διάρκειας 15 ωρών, στην καρδιοναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρήση απινιδωτή. Επίσης αναπτύχθηκαν θεματικές με βάση τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στον χώρο εργασίας. Ευχαριστούμε την διεύθυνση την Swissport και του Κρατικού Αερολιμένα Σάμου για την βοήθεια και συνεργασία.

 
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016 21:24

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, το Παράρτημα Σάμου της Ε.Ο.Δ., σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Καρλοβάσου, προέβησαν στον καθαρισμό της παραλίας του Μεγάλου Σειτανιού, από κάθε είδους σκουπίδια. Σειρά έχει η παραλία του Μικρού Σειτανιού και του Παντάπα.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 43

Warning: Creating default object from empty value in /home/thinkit/public_html/eodsamos.gr/modules/mod_featured_youtube_slider/helper.php on line 31