close

Η Ομάδα ξεκίνησε έχοντας ένα Όνειρο, γι’ αυτούς που δεν τα παράτησαν ποτέ,

παρά τις αντιξοότητες, ατσαλώθηκαν και συνέχισαν.

Μοιράστηκαν το Όνειρο τους με άλλους και το Όνειρο δυνάμωσε, έγινε όραμα.

Σήμερα τα μέλη της ομάδας βλέπουν το όραμα σιγά σιγά να υλοποιείται,

πράγμα που το τρέφει ώστε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Η ομάδα

Πυρκαγιές


Πλημμύρες


Σεισμοί


Έντ. Καιρ. Φαινόμενα


Κατολισθήσεις


Τσιμπ. & Δαγκώματα


Τεχν. Ατυχ. & Άνθρ.


Olympus Mythical Trail - Υπερμαραθώνιος.
Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015 21:00

Κάλυψη σε Πρώτες Βοήθειες και σε τηλεπικοινωνίες πρόσφερε για τέταρτη χρονιά φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στον υπερμαραθώνιο Olympus Mythical Trail των 103 χιλιομέτρων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Όλυμπο την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 104 αθλητών από όλο τον κόσμο. 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετείχε με 76 μέλη διασώστες, με πλήρη εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών και ασυρμάτους, οι οποίοι στελέχωσαν τους 19 σταθμούς που δημιουργήθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής, προσφέροντας βοήθεια σε όσους αθλητές αντιμετώπιζαν προβλήματα και, συγχρόνως, ενημερώνοντας τους διοργανωτές του αγώνα για τους χρόνους των μαραθωνοδρόμων. Μάλιστα, το κινητό κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης «Ερμής» βρισκόταν στο Λιτόχωρο, δίπλα στο σημείο της έναρξης και τερματισμού του μαραθωνίου, ενώ τα μέλη της ΕΟΔ που το στελέχωσαν ανέλαβαν τον συντονισμό των διασωστικών συνεργείων, την υποστήριξη της γραμματείας του αγώνα, όπως επίσης και τη διαβίβαση των χρόνων κάθε αθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, από το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης, κάλυψε και τα 103 χιλιόμετρα του αγώνα με το ρόλο του διασώστη «σκούπα», παρέχοντας βοήθεια  σε όσους αθλητές χρειάστηκαν υποστήριξη.

Ο αγώνας ξεκίνησε από την περιοχή του Λάκκου στο Λιτόχωρο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με καταρρακτώδη βροχή, που σε καμία όμως περίπτωση δεν πτόησε τους αθλητές, οι οποίοι ξεκίνησαν την υπερ-προσπάθειά τους μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Η βροχή τους δυσκόλεψε ως ένα σημείο, ωστόσο ο καιρός βελτιώθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου και από κει και πέρα υπήρξε σύμμαχός τους, αφού τόσο οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες όσο και η συννεφιά που επικρατούσε το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τους βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος νικητής του αγώνα στέφθηκε ο Ρουμάνος Marius Vasilache, ο οποίος κατέρριψε με την τρομερή επίδοση του 14.57.06 το δικό του περσινό ρεκόρ (15.35.56), ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Γούναρης με χρόνο 15.22.04, καταρρίπτοντας με τη σειρά του το περσινό ρεκόρ του Vasilache. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Θανάσης Καλογερόπουλος, ο οποίος παρά τα στομαχικά προβλήματα που αντιμετώπισε, κατάφερε να τερματίσει με την πολύ καλή επίδοση του 16.46.56. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον Ιάπωνα αθλητή Hiroki Ishikawa, ο οποίος ταξίδεψε από την Ιαπωνία στην Ελλάδα και τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 17.53.18, όπως επίσης και στην Ρουμάνα αθλήτρια Paula Dogaru, που τερμάτισε στην έβδομη θέση, καταρρίπτοντας το γυναικείο ρεκόρ με 18.46.34. 

Από τους 104 αθλητές, οι 76 τερμάτισαν έγκαιρα στο νέο όριο των 28 ωρών.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον τεχνικό υπεύθυνο του Olympus Mythical Trail 100, Λάζαρο Ρήγο, για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα.

 

Warning: Creating default object from empty value in /home/thinkit/public_html/eodsamos.gr/modules/mod_featured_youtube_slider/helper.php on line 31